07.12.2022

Pakkanen voi olla myrkkyä autolle

Talvi tulee joka vuosi ja yleensä ensi lumi yllättää autoilijat. Lumeen ja jäähän on hyvä varautua ajoissa. Aina tämä ei riittä ja jotain hajoaa. Tällöin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Asiantuntijamme listasi muutamat huomiot talviautoiluun.

Tarvittavat varusteet. Varmista että autostasi löytyy tarpeeksi pitkä ja toimiva harja, sekä jääraappa. Luonnollisesti hyvin ulkoa puhdistettu auto parantaa näkyvyyttä. Myös auton lasien sisäpuhtaudella on väliä. Puhtaat lasit eivät mene niin helposti huuruun.

Unohda kiire. Kiire aiheuttaa yleensä vain ongelmia. Liian nopeasti liikkeelle ja mitä vain voi tapahtua. Älä siis hosu!

Säännöllinen huolto. Yksi isoimmista tekijöistä auton talvikestävyydelle on säännöllinen huolto. Mikäli huollot on tehty valmistajan ohjeiden mukaisesti mitään ongelmaa ei pitäisi olla.

Auton sydän eli akku. Säännöllisen huollon yhteydessä kannattaa tarkastaa myös auton akku. Uusi laadukas akku kestää helposti vuosia, mutta sen toimintaan vaikuttaa monta asiaa. Akkua kuluttavia tekijöitä pakkasella ovat muun muassa kylmäkäynnistäminen, lyhyet matkat ja lisälämmittimet. Mikäli autoa lämmittää akku käyttöisellä lämmittimellä 30 min, tulisi autolla ajaa vähintään 30 min, jotta akku ehtii latautumaan tarpeeksi.

Akusta on hyvä muistaa myös tämä! Auton ohjekirja kertoo saako autolla antaa tai vastaanottaa apuvirtaa toisesta autosta. Väärä menettely tapa voi rikkoa autoa.

Muita huomioita on pakkasen kestävät nesteet, toimivat valot ja hyvät talvirenkaat! Kaikkeen ei aina voi varautua ja vahingon sattuessa suosittelemme kääntymään asiantuntijan puoleen!